Είστε εδώ

Θέσεις πρακτικής άσκησης εταιρείας InSyBio IKE

ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η Ευφυής Συστεμική Βιολογία ΙΚΕ -InSyBio ΙΚΕ (www.insybio.gr, www.insybio.com) είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείτε στον χώρο της βιοτεχνολογίας και της βιοπληροφορικής και συγκεκριμένα του εντοπισμού με υπολογιστικές μεθόδους βιοδεικτών μέσα από ανάλυση βιολογικών δεδομένω.

Το βασικό προϊόν μας είναι το InSyBio Suite μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τη διαχείριση, ασφαλή αποθήκευση και ανάλυση βιολογικών δεδομένων (-omics data) με σκοπό την διευκόλυνση των ερευνητών στον εντοπισμό και την ερμηνεία βιοδεικτών και να επιταχύνει σημαντικά την έρευνα για την εύρεση νέων θεραπειών, φαρμάκων, ή ακόμα και να υποδείξει πώς θα βελτιωθεί η καταλληλότητα των τροφίμων που θα έλθουν στο πιάτο μας. Βιοδείκτης είναι ένας μετρήσιμος δείκτης μιας βιολογικής κατάστασης με βάση τη τιμή του οποίου ανιχνεύεται μια κανονική βιολογική διεργασία, μια παθογενής διαδικασία, ή η απόκριση σε ένα φάρμακο.

Η πλατφόρμα μας ακολουθεί το μοντέλο Software as a Service (SaaS) της τεχνολογίας Cloud Computing και οι υπηρεσίες της παρέχονται με ασφάλεια μέσω διαδικτύου χωρίς την απαίτηση ο πελάτης-χρήστης να διαθέτει επιπρόσθετο εξοπλισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ή να εκχωρήσει τον έλεγχο των δεδομένων του.

Επιπροσθέτως η εταιρεία μας προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσω της ανάληψης ερευνητικών έργων ανάλυσης βιολογικών δεδομένων διαφόρων ειδών (δεδομένα πρωτεωμικής, δεδομένα γονιδιακής έκφρασης, δεδομένα αλληλουχιών DNA κλπ.) έχοντας συνεργασίες με πληθώρα Ινστιτούτων και ερευνητικών εργαστηρίων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η InSyBio προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσω:

• πώλησης αδειών για χρήση των εργαλείων της InSyBio Suite (για 3, 6 ή 12 μήνες),

• ανάληψης ερευνητικών έργων στους τομείς του ενδιαφέροντός της,  και

• συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα στους ίδιους τομείς.

Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στο επιστημονικό πάρκο Πατρών, από το 2015 συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ενώ το 2016 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Association Competition 2016 (http://www.mitefgreece.org/mitef-greece-startup-competition-2016/).

 

Θέσεις Πρακτικής Εργασίας:

  1. Προγραμματιστής διαδικτυακών εφαρμογών – web applications

Η θέση απευθύνεται σε φοιτητές των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών & Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής. Ο φοιτητής που θα επιλεχθεί για την συγκεκριμένη θέση θα έχει σαν αρμοδιότητες τον σχεδιασμό και ανάπτυξη καινούργιων λειτουργιών στην πλατφόρμα InSyBio Suite. Οι τεχνολογίες στις οποίες θα εκπαιδευτεί και θα εφαρμόσει είναι οι γλώσσες προγραμματισμού PHP, HTML, Javascript, CSS, το framework yii (http://www.yiiframework.com/) καθώς και άλλες τεχνολογίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης βάσεων δεδομένων.

 

  1. Χρήστης και αξιολογητής πλατφόρμας εξαγωγής βιοδεικτών από δεδομένα μοριακής βιολογίας μεγάλου όγκου

Η θέση απευθύνεται σε φοιτητές των τημάτων Βιολογίας, Ιατρικής και Φαρμακευτικής. Ο φοιτητής που θα επιλεχθεί θα κληθεί να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα InSyBio Suite για την εξαγωγή βιοδεικτών από διαθέσιμα σύνολα omics (transcriptomics και proteomics) δεδομένων μεγάλης κλίμακας σχετικά με κάποιο Νευροεκφυλιστικό Νόσημα ή καρκίνο. Σκοπός της χρήσης αυτής θα είναι ο έλεγχος ποιότητας των αποτελεσμάτων, ο εντοπισμός σφαλμάτων και προβλημάτων της πλατφόρμας αλλά και η δημιουργία μιας αναφοράς για την χρηστικότητα της πλατφόρμας InSyBio Suite από ερευνητές βιολογίας, φαρμακευτικής και ιατρικής, μη ειδικούς στον τομέα της βιοπληροφορικής.

Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Πανεπιστημίου Πατρών

1ος όροφος, Α Κτίριο (Πρυτανεία), τηλ. 2610997859

email: grafprak@upatras.gr

Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) Πανεπιστημίου Πατρών Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Δικτύων

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer